Terapi

Valet av terapeut är viktigt.  Psykoterapeutens bakgrund och utbildning varierar. Det finns också stora olikheter i  psykoterapi utbildningarna. Jungiska utbildningen understryker viktigheten av den egna psykoterapin: anfordran är minst 300 timmar skolning inom psykoterapi. I sex åriga utbildningen förutsätter man också 400 timmar av arbets instruktion med kunder.

I Finland finns det ungefär 7000 psykoterapeuter godkänd av Valvira. Enligt den nuvarande bestämmelsen, är inte min utbildningsbakgrund godkänd i Finland, fastän min utbildning motsvarar speciell klass psykoterapi som anfondras. Jag kan inte ta KELA stöd.

Terapeuttiska processen kan bli den viktigaste erfarenheten i livet. Det är en stor investering i tid och i pengar. Jag erbjuder en gratis inblicksgång där man kan prova passar. Inblick och bedömning gång inte bindar sig ingenstans. Ibland kan man erhålla ett grepp på sitt liv där också.

Jag har specialiserad mig i via av stora liv förändringar och bjuder inte snabba pakett lösningar. Den jungianska analytiska psykoterapi tar ungefär 1,5 år och sammanträffandet har vi normalt en gång per vecka. För varje kund reserverar jag 60 minuter, från vilken samtal tid är 45 minuter.

Du kan lära känna den etisk anvisning av terapi från här (på engelska).

 

EN BRA THERAPI – Vilken typ av terapi skulle jag vilja?

Jag skulle vilja arbeta med terapeut som är visst proffsig och som har den bästa möjliga utbildning. Mina sex åriga psykoterapi utbildning försäkrar den senaste undersökning kunskap, teori och mångsidiga applikation av terapi konsten.

Jag skulle vill terapeut förhålla mig som en person, inte som diagnos. Många av symtomen är tecken på förändring och tillväxt. De tillhör de skeden av livet och leda människor till nya. Jag är med er som en jämlike vägfarande och är utbildad att vara med i svåra situationen i livet.

Jag skulle vilja att terapi skulle vara en självkänsla process. I terapi användar jag psykodynamisk ansats var uppnås orsakerna till lidande och hindrar. Förändringen är bestående och fördelar långvariga. Jag litar på makt av psyke att återhämta sig när det är skapat förutsättningar för. Min bakgrund inom konst och litteratur försäkrar djup och mångsidig bild av människor. Med det är det bra att möta olikhet.

 

VEM KAN NYTTJAS AV TERAPI?

Alla. Terapi kan tillhandahålla medlar för relation, familjesituationer, självkännedom och frågor i arbetslivet. Terapi är platsen var man stannar en stund och förstår sitt eget liv, sina val och framtida inriktningar. Det kan stödja dig vid livets svåra stunder. Det kan förbättra skador som växelverkan har orsakat, öppna knutar från det förflunta och sköta depression och ångest utan medicin. Det gör att du kan få en bättre livsbalans och lindring för stress. Det kan vara en aktivator i stora eller små förändringr i livet.

 

VAD HÄNDER I TERAPI?

Det första mötet börjar med vad som är viktigast, varför söker du till terapi just nu? Jag frågar också backgrundsinformation om din familj och livslängd samt den nuvarande situationen. Det första mötet liknar mer som en  intervju och det är mer kontrollerat. Jag frågar dig också om du kommer ihåg någon sömn. Om vi bestämmer att börja terapin är andra möten friare, och inte så strukturerade. Du talar bara om det som du just nu har på ditt hjärta. Jag gör noggrant förarbete om din personliga historia, men det förflutna behandlas endast i den utsträckning om det tycks påverka nutiden.

Här är några frågor för det första mötet:

  • Berätta vad gjorde dig att välja söka behandling vid denna tidpunkt?
  • Har du varit  tidigare på terapi? När och varför? Hjälpt det? Om det hjälpte, varför? Om inte, varför inte?
  • Berätta om din fysiska hälsa? Tar du mediciner?
  • Berätta lite om ditt barndomshem och din familj som du växte du upp med.
  • Berätta om din nuvarande livssituation. Vem och vad som är viktigt just nu?
  • Berätta om drömmen du kommer ihåg.
  • Vilken typ av naturupplevelse minns du från din barndom?
  • Vilka erfarenheter har du om djur? Vilka är viktiga platser i naturen för dig?
  • Var kommer du ifrån? Vilken typ av miljö? På vilket sätt uppmärksammades naturen i ditt barndomshem?

 

VEM KAN NYTTJAS AV TERAPI?

Alla. Terapi kan tillhandahålla medlar för relation, familjesituationer, självkännedom och frågor i arbetslivet. Terapi är platsen var man stannar en stund och förstår sitt eget liv, sina val och framtida inriktningar. Det kan stödja dig vid livets svåra stunder. Det kan förbättra skador som växelverkan har orsakat, öppna knutar från det förflunta och sköta depression och ångest utan medicin. Det gör att du kan få en bättre livsbalans och lindring för stress. Det kan vara en aktivator i stora eller små förändringr i livet.

 

VAD KOSTAR TERAPI?

Avgiften är 90€ / möte. Hävningsrätt dagen före. Betalning med kontant eller via faktura en gång i månaden. Jag erbjuder också möjlighet för 70€ / möte, i fall betalningen sker i förskott i början av månaden för fyra möten utan hävningsrätt.  Priserna för arbetsledning förhandlas individuellt.

 

MY INFLUENTIAL PERSONS (in English):

Otto Kernberg has written about ”almost impossible patients”, aggression,  personality disorders and love.

C.G.Jung, Collected works – endless source of inspiration.

Donald Kalsched, about trauma and survivors of trauma.

James Hillman, disobedient psychoanalyst, “Don’t kill the dragon, kill the hero”

David Mamet, role model of my youth in drama.

Julian Barnes

 

LINKS (in English):

Jung-institutes:
G. Jung i Danmark (in English)
G. Jung Institut Zürich, Küsnacht (in German)
ISAP Zürich (in English)
IAAP (in English)

Suomessa toimivia jungilaisia psykoanalyytikkoja:
Lars Ehnberg (in Finnish)
Giorgio Tricarico 

Muita:
G. Jung Suomessa (in Finnish)
The Jung Page (in English)
Psykologi Arne Vestergaard (in Danish)